Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Предприятие за производство на пресни и консервирани храни и зеленчуци

Хранително-вкусова промишленост

Тип обява: Продава бизнес, Съдружие и партньорство, Патенти и лицензи, Търговски марки, Сгради за бизнес, Професионалисти за бизнес
Местоположение: близо до Бургас
Категория бизнес: , Фабрика , зеленчуци , производство , антипасти , хумус , България , печеливш бизнес 
Цена: 1 150 000 EUR

Обща информация:

Представяме на Вашето Внимание , стратегическо българско предприятие , развило дългогодишно и успешно бизнес дейноста си за продажба!

С днешна дата портфолиото на фабриката включва :

1. АНТИПАСТИ - десетки продукти в това число различни видове чушки с разнообразни вкусове и вид/солени и сладки, пикантни и не люти, различни цветове -червени, зелени, жълти и оранжеви, различни сортове и форми - чери, мини, продълговати и други/, гъби , маслини и патисони.
2. Фирмата е основен производител в България на продукта СУШЕНИ ДОМАТИ.
3. От две години е производител и доставчик на различини видове ХУМУС.
Голям плюс е, че всички посочени продукти се произвеждат както в пластмасови фреш опаковки с по-кратък срок на годност така и в стъклени буркани с дълъг срок на годност до две години, което е рядкост в европейски мащаб и позволява да се обхване по-широк кръг от клиенти. По-конкретно подуктите се опаковат в:
- модерни РЕТ опаковки до 250 гр. в защитна атмосфера и висококачествено фолио отговарящо на всички световни стандарти /многослойна защита, antifog и peelable ефект/.
- РР /полипропилен/ кетъринг опаковки, отново в защитна среда и отново висококачествено фолио
- РР микс опаковки със същите характеристики
- различни видове буркани, в това число и предназначени за кетъринг.
Последният също много интересен и вече действащ проект на фирмата е:
4. Серията СУШИ
Той е осъществен по поръчка на Лидл България като в момента компанията е единствен доставчик на веригата магазини, печелейки най-вече с невероятния срок на годност, който е постигнат , а именно 7 дни.

В 24 годишната си история основният оборот/до над 90%/ компанията е формирала в експорта. Едни от най-важните дестинации са:

1. ПРИБАЛТИЙСКИ РЕПУБЛИКИ Литва, Латвия и Естония - тук Фирмата производител има директни договори с двете най-големи вериги магазини и търговски представител, който се грижи за доброто представяне на продуктите и марката.

2. РУМЪНИЯ - един нарастващ пазар, на който оперираме чрез трима дистрибутори, които доставят в Kaufland , Aushan и Karefour
3. ПОЛША

4. ГЕРМАНИЯ и други ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ чрез Лидл . Преди 4 години Лидл България гласува доверие като възлага първоначално доставки на не големи количества АНТИПАСТИ. С времето оборотите нарастват като през 2017г. от всички балкански държави , компанията печели доставките на Лидл Балканска седмица Германия, Швейцария, Португалия и още няколко страни.

5. Има сключени договори с вериги ЛИДЛ, МЕТРО, КАУФЛАНД, БИЛА. – за ежеседмични доставки към централните им складове, а оборотът от вътрешния пазар формира до 30% от общия. През 2019 година започва изграждането на дистрибуторска мрежа като в краткосрочен план/до края на годината/ задачата е фирмата да присъства във всички големи градове.

Описание на бизнеса:

Фабриката е разположена върху терен от 25 000 кв. м , който предлага перспектива за бъдещо развитие. Напълно обновената производствена площ е над 1000 кв. м, а 100 кв. м са складовите площи, в това число собствен трафопост, собствен водоизточник, 4 плюсови хладилници с обща площ до 200 кв. м, специализирано, климатизирано помещение за производство на Антипасти, половин километров подземен воден път за отпадните води .
В активите влизат различни машини и съоръжения, от които основни : линия за пакетиране на продукти включваща две италиански Tray sealer машини оборудвани със система за въздух и газ за хранителни цели; хомогенизатор за самостоятелно производство на специализираната смес от различни сирена , нужна за напълването на видовете зеленчуци; кутер за производство на Хумус; дозирмашина за пълненето му; бланшор за производството на Сушени домати; маркираща техника и етикетировка; автоклавно стопанство със 7 автоклава за стерилизация на буркани; две японски машини за производство на Суши; офис техника за производство на бързо оборотни етикети на място; разбира се прилежащите машини и съоръжения към водния сондаж и трафопост; разнообразен инвентар като неръждаеми съдове, колички, кантари, резачки, мотокар, бус, почти 1000 бидона за съхранение на зеленчуци и др.

Интелектуална собственост , запазена търговска марка :
Фирмата притежава технология и 10 годишен опит в производство на Антипасти, технология и четири годишен опит в производство на полуфабрикати за тях, която я прави по-конкурентна , Европейски хранителен сертификат IFS - 6 (International Food Standard) , регистрация в американската FDA (Food and Drug Administration) с множество FCE номера за продукти, Италианска търговска марка (SAPORI dei MONASTERI) регистрирана в целия Европейски съюз, под която се реализират голяма част от продукцията и с която са изградени дългогодишна мрежа от доставчици, 20 годишна практика в експорта на хранителни продукти с база от клиенти и история към тях. Договори с най- големите търговски вериги магазини в България .
Персонал от 50 човека напълно обучени за специализираното производство.

В последните две години фирмата реализира ръст на оборота от над 50%, съответно над 20% през 2017 и над 30% през последната 2018г. Същевременно кандидатства и по Европейска програма за развитие /подмярка 4.2 години . Най-важните перспективни пред компанията са:
- това че фирмата залога на модерни и атрактивни продукти като голямата част от тях са бързо оборотни и в по-висок ценови клас
- усвоява съвременни технологии за производство , закупувайки и използвайки машини за пакетиране в защитна атмосфера
- използва топ опаковки /от РЕТ материал/
- Регистрирана италианска марка в целия европейски съюз, която дава добавена стойност на продуктите .
- В процеса на работа усвоява технология и успява да създаде собствено производство на полуфабрикати от зеленчуци , което повишава нейната конкуретна способност
284 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 65 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.