Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Цех за производство на пелети и обработка на дървесина

Работещо предприятие в Родопите, близо до границата с Гърция

Тип обява: Продава бизнес, Съдружие и партньорство
Местоположение: близо до Смолян
Категория бизнес: , пелети , производство , съдружие 
Цена: 690 000 €

Обща информация:

Основната дейност на фабриката е производство и продажба на висококачествени пелети от иглолистен дървен материал. Помощна дейност е биченето на дървен материал и продажбата му.

Описание на бизнеса:

Предприятието е работещо от 1 година, с капацитет до 1 тон/час пелети. Продуктът е с висока калоричност и качество, няма значителна конкуренция в региона. Капацитета на дърворезното производтсво е 0,6 м3 готови изделия/час.

Оборудването на двете производства е ново и с доказана производствена функционалност.

Осигурени са доставка на суровини от държавни и частни източници, обучена работна ръка за двете производства и клиентска база от дистрибутори и крайни клиенти.

Производствен цех:
Основната сграда представлява едноетажна масивна постройка с РЗП 750 кв.м – монолитно изпълнение и скатен покрив от метална конструкция покрита с профилна ламарина. В общия обем е обособено едно производствено помещение, в което е монтирана поточна линия за производство на пелети, три склада, стая за персонал, офис и помещение за ел.табла. Всички са ремонтирани и в много добро състояние. Има и допълнителни помещения с възможност за различни функции.
Закрит метален склад с площ 400 кв.м - едноетажна сграда с метална конструкция - тип ферма, с подова настилка от циментова замазка, стени с етернитови „сандвич панели”, покрив с профилна поцинкована ламарина. Сградата е в добро експлоатационно състояние. В нея е инсталирана гатермашина и окрайчване с пендула за изработка на бичени материали.
На терена са налични още 2 малки помощни сгради, и двете монолитни.

Теренът е с неправилна форма, естествена денивелация и площ от 11 дка. Ограден е с телена ограда с два портала от двойни метални врати. Достъпът до парцела е по път с трайна асфалтова настилка, част от инфраструктурата на населеното място. В границите на терена около сградите е изпълнена бетонова настилка и алеи, което позволява маневриране на транспортна и специализирана техника.

Части от терена се използват като склад, покрит с навес 200 кв.м и открит склад за материали.

Има възможност и за развитие на допълнителни производствени и други сгради върху парцела.
Има опция за партньорство и продажба на част от дяловете на фирмата!

233 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 150 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.