Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Двуетажна къща за гости с голям чардак, механа и двор в самия център на града

Хотел за продажба в Банско

Тип обява: Продава бизнес, Сгради за бизнес
Местоположение: Банско
Категория бизнес: , къща за гости , семеен хотел , продажба , център , Банско 
Цена: 290 000 €

Описание на бизнеса:

Имаме удоволствието да ви представим за продажба тази очарователна и добре поддържана семейна къща за гости. Тя се намира в самия център на гр. Банско. Къщата е построена е през 1810 г., но до ден днешен е съхранила очарованието и добрия си вид, като едновременно с това е достоен конкурент на най-красивите архитектурни паметници в града.

Сградата е на два етажа, като всеки от етажите е с площ 150 кв.м. Къщата е изградена от камък и дърво. Тя има голям чардак, дувар от естествен камък, китен двор, работеща механа с камина и чудесни гледки към Пирин планина.
На първия етаж са разположени 2 двойни стаи за гости, механа с кухненски бокс и сервизни помещения.
На втория етаж са разположени 5 двойни стаи за гости със собствен санирарен възел. Тези стаи са достъпни по автентична външна дървена стълба, която води към голям чардак с изящни дървени парапети. Всяка от стаите за гости е с дюшеме, дървена двойна дограма, като прозорците на първия етаж имат дървени външни капаци и автентични решетки от ковано желязо. Таваните в къщата са с дъсчена обшивка и видими греди - така, както се е строяло преди повече от век. Осветителните тела в стаите също са подходящи подбрани - с форма на старинни фенери. Отоплението на къщата е с локално парно. Баните към стаите и кухненският бокс към механата биха могли лесно да се модернизират и обновят с минимални средства, за да отговорят на изискванията дори на най-взискателните гости.

Механата е добре поддържана, с атрактивна външна и въртешна декорация и камина на дърва, която създава неповторим уют и топлина.
Каменният дувар покрай двора на къщата има две порти - голяма и малка, през които се влиза в двора. В градината има традиционни за българския възрожденски двор храсти чимшир, чашкодрян, ябълково дърво и една круша. От външната страна на дувара банските майстори Димитър Златев и Цветко Шарков са изградили голяма каменна чешма с два отделни чучура и корита. Тази чешма, макар и сравнително нова, е така майсторски изпълнена и така успешно се вписва в духа на Възрожденското време, че се е превърнала в едно от емблематичните места на града, където с удоволствие ще отпиете глътка вода и ще се снимате за спомен.

Районът на гр. Банско е известен с много възможности за симни спортове, селски туризъм, планинарство, лов, риболов, спа процедури, голф, разглеждане на забележителности, оф-роуд кросове, колоездене, езда и много други. Всички тези забавления в комбинация с неповторимата природа и обяние на Пирин планина, превръщат мястото в изключително желана дестинация за почивка както през топлите, така и през студените месеци на годината.

За тези, които искат да се потопят изцяло в духа на възрожденския бит, къщата за гости предлага автентично очарование, топлина и уют. Тя е достойна конкуренция дори на най-модерните хотели. Всеки един елемент от къщата е запазен в оригиналния си вид - външни и вътрешни врати, порти, прозорци, стълби, подове, тавани, парапети и зидове. Самото място е заредено с особено вълшебство и очарование, което не може да остави безралзичен нито един посетител. Именно тук може да се усети как възрожденците са заспивали сред топлина и уюта на домовете си, събуждали са се с първи петли и са виждали как първите слънчеви лъчи обливат Пирин планина, чистите калдаръмени улици, каменните дувари и спретнатите къщи.

Къщата предлага много възможности за развитие на собствен бизнес в този уникален район. Тя е подходяща както за групов туризъм, така и за индивидуални посещения. При добро менажиране с лекота може да се осигури целогодишна заетост както на стаите за гости, така и на механата.

289 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 65 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.