Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Фабрика за производство на пелети

гр. Дупница

Тип обява: Продава бизнес, Търговски марки, Парцели за бизнес, Сгради за бизнес
Местоположение: Дупница
Категория бизнес: , производство , пелети , търговия на пелети 
Цена: 980000 EUR

Обща информация:

Предлагаме на Вашето внимание активно работещ и доказано печеливш бизнес за продажба.
Предприятие за производство на пелети за отопление в гр.Дупница.
Основната дейност на предприятието е производство и продажба на висококачествени пелети за отопление от иглолистен и широколистен дървен материал. Допълнително като дейност може да се произвеждат пелети от растителна суровина за храна за животни, както и пелети от органични торове за наторяване на почви.
Предприятието е работещо от 6 години, с капацитет до 1 тон /час пелети по технология с ниско температурно сушене извършвано с лентова сушилня и нова линия до 2 тона/ час пелети с технология с високотемпературно сушене посредством едноходова барабанна сушилня. Продуктът е с висока калоричност и качество, с ниско съдържание на пепел, без шлаки .
Оборудването на едното производство 1 тон /час е в експлоатация от 2013 г, а второто 2 тона/ час е ново от 2019 г. и с доказана производствена функционалност.

Описание на бизнеса:

Основната сграда представлява едноетажна масивна постройка с РЗП 1500 кв.м – монолитно изпълнение и двускатен покрив от метална конструкция покрита с етернитови плоскости. Към сградата са изградени две чисто нови халета с РЗП 288 кв.м. с метална конструкция, термопанели и шлайфан бетон. В общия обем са обособени две производствени линии:
1. В 1 производствено помещение 564 кв. м. е монтирана поточна линия за производство на пелети 1 тон /час, междинен склад, склад за материали,стая за персонал, офис, бани и тоалетни за персонала и помещение за ел.табла. Всички са ремонтирани и в добро състояние. Има и допълнителни помещения с възможност за различни функции.
2. Във 2 производствено помещение 734 кв.м., е монтирана поточна линия за производство на пелети 2 тон /час, две нови халета от 144 кв.м. всяко, обособен междинен склад около 430 кв.м. Изградена е нова настилка от шлайфан бетон в цялата площ.
3. Парцелът е с площ 3025 кв.м., върху който са построени горе описаните помещения. Допълнително се използват дворни площи за складиране на суровина с обща площ 3 000 кв.м.

Предлагаме и допълнителни опции за продажба на съседни имоти за склад дървесина:
- Парцел за съхранение на дървесина -1883 кв.м
- Парцел за съхранение на дървесина – 1035кв.м
Имотите се намират в промишлената зона на града, граничат с магистрала Е79 за Кулата. Терените са оградени е с метална ограда от към Магистралата, с два портала с врати. Достъпът до парцела е по път с трайна асфалтова настилка, част от инфраструктурата на бившия завод за ремонт на автобуси. На входа на цялостната база се намира 24 ч охраняем портал с контрол на достъпа. В границите на терена около сградите е изпълнена асфалтова и бетонова настилка, както и вътрешно-заводски асфалтови алеи, което позволява маневриране на транспортна и специализирана техника.

Има възможност за развитие на допълнителни производствени и други сгради върху парцела след получаване на съответните разрешителни.

289 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 65 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.