Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Овощни площи и Пауловния

Овощни площи и Пауловния

Тип обява: Продава бизнес, Парцели за бизнес
Местоположение: близо до Сливен
Категория бизнес: , Овощни градини , Пауловния 
Цена: 650 000 евро

Обща информация:

Представяме на Вашето внимание земеделска земя 387 дка - комасирана в землището на с.Злати Войвода, общ.Сливен за продажба.
Площите се намират по протежението на р.Тунджа. Земите са неполивни, но за нуждите на стопанството , под реката е прокаран тръбопровод, който се захранва с вода за поливни нужди от „Напоителни системи“ ЕАД -клон Сливен,т.е. част от тях са поливни.
Разработени са проекти с ПУП и РШ за строеж на инфраструктура за напояване и ел захранване от точката на водовземане до площите с бъдещи насаждения, както и на съществуващата плантация от Пауловния за биомаса 50 дка./ по долу описание на насаждението/
В имот 2 дка с НТП за сграда за селскостопанска продукция имаме пълна проектна документация с РШ за строеж на сграда за съхранение на селскостопанска продукция – с РЗП 245 кв.м. И прилежащ навес с вертикална планировка 75 кв.м.

Описание на бизнеса:

Цялата земя с изключение на Пауловнията – 50 дка е сертифицирана за БИОЗЕМЕДЕЛИЕ. Върху 90 дка се отглеждат в три поредни години 2015,2016,2017 уникален ЛИМЕЦ с био сертификат и две поредни години 2018,2019 като естествени ливади, за да почива земята. Земята не е равна, представлява леки възвишения и е подходяща за винени или десертни лозя.
Насаждението от Пауловния с капковото напояване и помпеното стопанство с термоизолиран фургон с офис част, земеделка ограда.
Пауловния (Paulownia) е единствения род бързорастящи дървета в сем. Paulowniaceae. Пауловния не е просто още едно екзотично дърво. Трудно е да се изброят всички области, в които се използват различни части от нея, без да се пропусне някоя. Дървесина, листа, цветове - всички те имат свойства, от които можем да се възползваме.Цялото растение - с удивителния си бърз растеж, е малко богатство за еколозите. Те са открили, че пауловния, с бързоразвиващата се коренова система, е изключително подходяща за залесяване на застрашени от ерозия терени. Това отдавна е рутинна практика в някои страни - например в САЩ, където ерозията е постоянен проблем. Пауловния е подходяща и за повторно залесяване на опожарени горски масиви; освен очевидните предимства, чрез сериозното количество листна маса, след листопада тя осигурява бързо естествено наторяване на пострадалите площи.Разбира се, необикновените и качества, отдавна са я превърнали в почти задължителен за паркове и градини растителен вид - не само за Азия, но и за САЩ и Европа. Огромните листа и голямата корона, при това израстващи без да са нужни години чакане, предоставят плътна сянка на местата за почивка; така парковете с пауловния представляват приятни прохладни кътчета сред горещината и праха на големите градове.
Парка разполага с всички необходими сертификати!


289 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 65 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.