Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Завод за производство на негасена вар!

Новопостроен работещ завод близо до София

Тип обява: Продава бизнес, Съдружие и партньорство
Местоположение: близо до София
Категория бизнес: , завод , новопостроен , негасена вар 
Цена: 5 000 000 €

Обща информация:

Фирмата е собственик на завод за производство на негасена вар. Заводът е построен върху УПИ от 12 дка, находящо се до гр.Костинброд.

Описание на бизнеса:

Строителството на завода започва през 2010г. и завършва през 2012г.
От 2012г е въведена в експлоатация най-новата и модерна двушахтова, реверсивна варова пещ, работеща на природен газ по проект на италианската фирма “CIMPROGETTI” – международен лидер в проектирането и изграждането на подобен род съоръжения. В завода са изградени също: складовото стопанство, ръкавен филтър, силози и транспортни пътища.
Tехнологията за производство на негасена вар отговаря на всички изисквания на ЕС и Европейските норми (EN), приети като Български държавен стандарт (БДС) за опазване на околната среда при произвеждане на качествена, бързо гасяща се негасена вар. Продукцията отговаря на последните технологични изисквания в химическата промишленост и е гаранция за високото качество и конкурентни цени. Използването на природен газ за основно гориво, позволява да се надминат европейските и световни екологични норми.

Производственият капацитет на варовата пещ е 300т-330т/дневно и буфер от около 1000 куб.м за съхранение на готова продукция, което напълно би задоволило потребностите на потенциални клиенти, както по отношение на качеството, така и количествено. За целта в дружеството работи сертифицирана система за управление на качеството в съответствие със стандарта ISO 9001-2008, както и одобрена Система за производствен контрол за негасена и гасена вар, а самото производство се ръководи и обслужва от висококвалифициран персонал. Работният процес е непрекъснат т.е. 24 часа, 7 дни в седмицата.
Площадката на завода, представляваща УПИ с площ 12 дка, се намира в землището на село Опицвет, община Костинброд. Инфраструктурата на имота осигурява бърз шосеен достъп и комуникативност 30 км от гр. София по пътя за Калотина (на 1,5км от магистрала ’’Тракия’’). Мястото отговаря изцяло на изискванията на локация за варопроизводство. В непосредствена близост се намират кариери за добив на варовик (кариера на „Минерал 2000”) – основен материал за производство на негасена вар.

Фирмата успява успешно да докаже качествата на произвеждания продукт, сключвайки договори за доставка с водещи български фирми.

289 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 65 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.