Търси съдружници за строителен проект Дизайн и обзавеждане за заведения, хотели и търговски обекти Професионален домоуправител
 

Заводи за замразени плодове и зеленчуци!

Работещи предприятия за замразени храни близо до гр. София

Тип обява: Продава бизнес, Сгради за бизнес
Местоположение: близо до София
Категория бизнес: , замразени плодове , зеленчуци , полуфабрикати 
Цена: 2 400 000 €

Обща информация:

Заводите са изградени съгласно два проекта по програма САПАРД. Промишлените сгради са с обща застроена площ от 10 100 кв.м., разположени на един парцел от 16 900 кв.м. Изградените хладилните площи са около 24 000 кв.м., с термопанели.
Хладилният капацитет е подсигурен от винтови компресори SABORE 2 бр. х 355 kw и 2 бр. х 200 kw.
Производството в двете предприятия се извършва чрез два IQF тунела с капацитет 3,6 т/h, един с 2,2 т/h, и две шокови стационарни камери с капацитет 800 kg/h, спираловиден тунел което позволява преработка и замразяване на около 10 тона продукция на час и е най-голямото предприятие в България.
Хладилните камери, които са с обем 15 000 куб. м. за съхранение и преработка на замразени плодове и зеленчуци и 8 900 куб.м. за съхранение и преработка на замразено и охладено месо и месни продукти. Позволяват съхранението на около 35000 – 40000 тона продукция.
Предприятието разполага със собствена лаборатория, въведена е НАССР и сертифицирано за преработка на ЕКО продукция за ЕС и САЩ.

Описание на бизнеса:

“БУЛГАРЕКОПЛОД” ЕООД:

Това е предприятие за преработка и замразяване на плодове и зеленчуци със застроена площ от 7 800 кв.м разположено на 300 метра от автомагистрала “Тракия”, 22км. от София, до жп. Гара “Вакарел” и на 40 – до 120км. от производителите на плодове и зеленчуци.
Строителството е завършено и прието с акт 16 през м. юли 2004 г.
Предприятието разполага с четири собствени водоизточници, двойно подсигурено електрическо захранване, собствени трансформатори, дизелови електрически генератори, парно стопанство, газифициране,
- Машините в предприятието са производство на реномирани фирми като Herbort, Cabinplant, ”Уршел”, Goztepe, “FSK”, и машини произведени в България с капацитет 10 000–12 000 тона годишно.
- Машините са предвидени за подредба в мултифункционална линия за производство на различни видове замразени продукти като асортимент:
- Замразени зеленчуци: асортимент – грах, сладка царевица, карфиол, броколи, чушки ивица и кубче, цяла чушка, печена белена чушка, зелен фасул, бамя, гъби, лук, домати, тиквички и зеленчукови миксове.
- Замразени плодове – ягода, малина, боровинки, шипка, череша и вишна, праскови, кайсии, слива без костилките.
- Замразени бланширани полуизпържени картофи.
- Замразени панирани картофи с подправки тип Уеджис.
- Замразени зеленчукови и вегетариански бургери и крокети /панирани и полуизпържени/ на линия “CFS - KOPPENS” – чушка бюрек, вегетариански шницел, спаначени крокети, гъбени крокети, бургер хепи кук, крокети от броколи, карфиол, картофени крокети и др.
- Линия за производство на консерви с два автоклава на “PAOLO LEVATTI” и консервно оборудване “FEMIA” с капацитет 60-80 тона/24 h.
Забележка: Линията за консерви не е пускана в производство.
- Опаковането на продуктите се извършва на машина с мултифункционална глава с капацитет 50 бр./min. и на 10 бр. полуавтоматични лепачни машини и електронни везни.

“БУЛГАРФРИГОПЛОД” ЕООД:
Предприятието е разположено в съседство на същата площадка на площ от 2 200 кв.м и е предназначено за производство на кулинарни месни, месо – зеленчукови, зеленчукови полуфабрикати, транжорна – дребна и едра разфасовка от свинско и телешко месо.
Строителството е завършено и прието с Акт 16 през месец ноември 2005 г. То е съобразено с всички изисквания на Европейския съюз и има въведена система за контрол НАССР.
- Предвидените машини за първична обработка на месо са на фирмите – Ласка, Гюнтер, Бизерба , а за вторична обработка са последно поколение линия на “CFS - KOPPENS”, спираловиден тунел и шокова камера за замразяване, шприц, тумблер, пароварилни кабини, слайсер, термоформовъчна машина и вертикална машина за опаковки и други. Те позволяват изработването на високо качествени замразени и охладени месни и месно – зеленчукови изделия от свинско, телешко и пилешко месо
- Сурови изделия – мляно месо, кърначета, сурови наденици, кюфтета, кебапчета и други, разфасовки филета, бутчета, крила, пържоли.
- Студено пресовани /охладени/ - пържоли, бургери и други.
- Термично обработени – печени: пържоли, кебапчета, кюфтета, шницели и други.
- Панирани замразени полуфабрикати – бургери, крокети, хапки и други / 7t/24h /.
- Транжорна – свинско и телешко трупно месо от внос и вътрешен пазар, едра и дребна разфасовка /охладена и замаразена/, шишчета на автоматична машина PALGA и др./14t/24h/.
- Преработка и замразяване на гъби, плодове, зеленчуци и риба.
- Предприятието разполага с хладилни камери с обща вместимост от 8 900 куб.м., една от които е сертифицирана за износ от Европейски съюз. Осъществява директен внос за собствено производство и за продажба на месо вносът е основно от държави членки на Европейския съюз, при безмитни квоти от трети страни.

Имотът е с отлично местоположение и е подходящ за голям логистичен център.
Продажната цена включва действащ кредит в размер от 1 400 000 EUR.

289 оферти за бизнес

Бързо търсене

Подробно търсене

Топ предложения

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Лозенец

Emberli Park Bar & Dinner в Лозенец, на морето

Цена: 65 000 €

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Лозенец

Център за красота и фризьорски салон в Лозенец

Цена: По споразумение

Бизнес имот с атрактивна локация

Силистра

Бизнес имот с атрактивна локация

Цена: 600 000 лв.